16 juni 2006

Paipost

En post om pai

Denne ble så bra, og jeg ble så mett, at jeg likeså godt kan dele oppskriften siden jeg er for mett til å orke å flytte meg fra pcen.


Ostepai

Sett ovnen på 220 grader C

Deig
- 250 g (ca 4 dl) grovt mel
- 125 g margarin
- kaldt vann

Lag smuldredeig av melet og margarinen, og bland inn litt kaldt vann med en kniv (eller annet metallredskap) til deigen er fast. Settes i kjøleskap i 15 min.

I mellomtida lager du:

Fyll
- 1 løk, type strimlet
- et par hundre g strimlet kjøtt, bacon el., det du har
Stekes
- 2 egg
- 2 dl melk (el fløte)
- salt, pepper, muskatnøtt, andre krydder
Piskes sammen

- strimlede andre grønnsaker du har lyst på/tilgjengelig, f.eks. sopp, paprika, tomat, jalapeños
- revet ost (100 g?ish)

Gjør så her:
Press deigen ut i en paiform (sånn ca vanlig størrelse), stek den i 15 min med et bakepapir ark med et lag ris oppi (for å unngå at deigen bobler seg). Ta ut arket og risen, og stek i 5-10 min til.
Ha i grønnskaer, kjøtt og løk. Dryss over ost og hell på eggeblandingen.
Stekes på 180-200 grader til paien er ferdig (i hvert fall en drøy halv time, når osten har blitt lokalt brun og boblete)


Spis

Ingen kommentarer: